Paikka auki -ohjelma juhlii 10-vuotista taivaltaan tällä viikolla

Ajankohtaista | 19.8.2024

Kuluvana vuonna Paikka auki -ohjelma on ollut olemassa jo pyöreät 10 vuotta! Alusta asti Paikka auki -ohjelman sydän on ollut vahvasti ihmisen hyvinvoinnin ja työelämävalmiuksin lisäämisessä. Näin on syntynyt myös lukuisia hyviä tarinoita jatkopolkujen muodossa. 10 vuoden aikana ohjelman kautta on työllistetty yli 2000 ihmistä, joista 2/3 on työllistynyt avoimille työmarkkinoille tai lähtenyt opiskelemaan.

Pyöreiden vuosien kunniaksi jaamme sosiaalisessa mediassa muistoja matkamme varrelta.
Ajatuksiaan jakaa muun muassa Juulia. Hän on ensimmäisiä Paikka auki -työntekijöitä eli työllistynyt ohjelman kautta vuonna 2014. Tarinansa jakaa myös nyt Kuurosokeat ry:ssä Paikka auki -työntekijänä työskentelevä Maija, jolle työ on ensimmäisensä 52-vuotiaana.  

Tamperelainen Myllyhoitoyhdistys ry on tehnyt meille videon, jossa kertoo Paikka auki -työhön olennaisena kuuluvasta räätälöinnistä. Viikkoon mahtuu siis lukuisia innostavia tarinoita!

10-vuotisuus ei ajoitu tälle elokuun viikolle, mutta koordinaatiotiimimme on perustettu 20. elokuuta vuonna 2018. Paikka auki -avustusohjelman ensimmäinen kausi (2014–2017) oli nuorten työllistämistoimi. Avustusohjelma auttoi vaikeasti työllistyviä ja työelämän ulkopuolella olevia nuoria aikuisia löytämään työpaikan sote-järjestöistä ja vahvisti nuorten työelämävalmiuksia tukemalla työllistymiseen tarvittavia taitoja. Myöhemmin avustusohjelma laajeni kaikenikäiset osatyökykyiset huomioivaksi. Avustusohjelmaa koordinoi vuosina 2014–2017 Raha-automaattiyhdistys (RAY) ja 2017 alkaen sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Pian sen jälkeen, vuonna 2018, perustettiin myös Paikka auki -koordinaatiotiimi. Tuolloin Paikka auki -avustusohjelmalle myönnettiin toinen määräaikainen kausi 2018–2021, joka sai jatkoa vuodelle 2022.  Vuonna 2023 ohjelma muuttui toistaiseksi voimassa olevaksi.

Ohjelmakoordinaattorimme Ira Mattila ja Anu Lappalainen sekä nykyinen ohjelma- ja viestintäpäällikkö Tiina Pyky ovat olleet mukana koordinaatiotiimin perustamisen alusta saakka. Ohjelma- ja viestintäkoordinaattori Elina Piispanen tuli mukaan vuoden 2023 lopulla.