Työhyvinvointi

Tältä sivulta löydät kootusti materiaaleja työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen tueksi.

Rentoutus ja mindfulness

Tältä sivulta löydät Paikka auki -työntekijöille tarkoitetut hengitys- ja rentoutumisharjoitukset, jotka on tehnyt mindfulness-tunnetaitovalmentaja Juri Silta. 

Omat rajat ja työelämän tunnetaidot

Materiaalit Omat rajat ja työelämän tunnetaidot -verkkotreffeiltä, jossa vieraana oli psykologi & psykoterapeutti Hanna Markuksela. Lataa diaesitys (pdf) painamalla tästä.

Vireyttä ja palautumista

Materiaalit Vireyttä ja palautumista – tasapainoa ja tauotusta työpäiviin! -verkkotreffeiltä, jossa vieraana hyvinvointiyrittäjä Ilona Siitonen. Lataa verkkotapaamisen diaesitys (pdf) tästä.

 

Tauottaminen ja työergonomia

Materiaalit Paikka auki -treffeiltä, joiden teemana oli tauottaminen ja hyvä työasento. Vieraana fysioterapeutti Laura Ukonmaanaho. Lataa diaesitys (pdf) painamalla tästä ja taukojumppaohjeet (pdf) tästä.

Voimavarat

Uraohjaaja Mari Granholm oli mukana Paikka auki -työntekijöiden Teematreffeillä. Hänen johdollaan pohdittiin sitä, kuinka omia voimavaroja voi etsiä itsetuntemuksesta ja vahvuuksista.

Lataa diaesitys (pdf) tästä.

Työssä jaksaminen ja työnimu

Terveystieteiden maisteri (Ttm) ja laillistettu ravitsemusterapeutti Jasmiina Pöntinen oli vetämässä Paikka auki -treffeillä keskustelua työssäjaksamisesta ja palautumisesta.

Lataa diaesitys (pdf) tästä.

Fokus työhyvinvoinnin johtamiseen

Apurahatutkija Marianne Jaakkola Jyväskylän kauppakorkeakoulusta oli puhumassa Järjestötreffeillä työhyvinvoinnista ja sen johtamisesta. Työhyvinvoinnin johtaminen on tarkoituksellista ja tavoitteellista johtamistyötä, jolla edistetään henkilöstön fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista työhyvinvointia ja niiden kautta samalla organisaation suorituskykyä. Työhyvinvoinnin edistämiseksi Fokus-hankkeessa on tuotettu menetelmäkirja, menetelmä työhyvinvoinnin johtamisen arvioimiseksi ja ohjeet kriisin hallintaan, jotka löytyvät hankkeen sivuilta (fokukseen.fi) maksutta.

Lataa diaesitys (pdf) tästä.

JoKo-hanke, Lähijohtaminen kestävän oppimisen edistäjänä työelämässä
JoKo-tutkimushankkeen loppuraportti