Paikka auki -koordinaatio tarjoaa koulutuksia ohjelmassa mukana oleville

Ajankohtaista | 14.8.2023

Syksyn 2023 uutuutena saapuvat koulutukset. Tulevat koulutuskokonaisuudet on tarkoitettu Paikka auki -työntekijöille ja –mentoreille. Koulutukset järjestetään etänä Microsoft Teamsin kautta. Osallistumista varten tarvitset verkkoyhteyden sekä tietokoneen tai älylaitteen. Teams toimii verkkoselaimella, eikä vaadi ohjelman asennusta. 

Koulutukset ovat maksuttomia ja osasta niistä voi halutessaan hakea osaamismerkkiä. Digitaalisen osaamismerkin voi liittää esimerkiksi ansioluetteloon tai LinkedIn-profiiliin, ja sen sisältö on luettavissa linkin kautta.

 

Ilmoittautuminen alkaa 14.8.2023.

Koulutukset päivämäärineen on jo julkaistu ja niihin ilmoittautuminen alkaa tänään 14.8.2023. Tulevat koulutukset järjestetään syyskuusta lähtien. Kokonaisuudet ovat Oman osaamisen viestintä, Sujuvasti järjestötyössä sekä Jyvälle mentoroinnista. Oman osaamisen viestintä -koulutukseen mahtuvat kaikki halukkaat, mutta sujuvasti järjestötyössä -koulutukseen otetaan mukaan 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta ja jyvälle mentoroinnista -koulutuskokonaisuuteen 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Oman osaamisen viestintä -koulutus tulee syyskuussa ja se on suunnattu Paikka auki -työntekijöille. Koulutuksessa osallistujat saavat vinkkejä ja ideoita oman osaamisen esiin tuomiseksi jatkopolkua hakiessaan. Viestintäkoulutuksessa on yksi koulutuskerta. Koulutus järjestetään yhteistyössä Viestintä-Pirittan kanssa. Koulutuspäivä on 5.9.2023, jonka jälkeen aiheesta jatketaan seuraavilla Paikka auki -treffeillä 12.9.

Sujuvasti järjestötyössä -koulutus on tarkoitettu Paikka auki -työntekijöille. Koulutus kestää syyskuun lopusta marraskuun alkuun, ja siellä tutustutaan järjestöjen toimintaympäristöön, vaikuttamistyöhön ja työntekijän keskeisiin työkaluihin. Sujuvasti järjestötyössä -koulutuksessa on kolme koulutuskertaa. Koulutus järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Koulutuspäivät ovat 27.9., 11.10. ja 1.11.

Jyvälle mentoroinnista -koulutus alkaa lokakuussa Paikka auki –mentoreille. Koulutuksen avulla osallistujat selkeyttävät omaa rooliansa mentorina ja saavat työkaluja mentoroinnin toteuttamiseen. Koulutuksessa verkostoidutaan muiden Paikka auki -mentoreiden kanssa ja opitaan vertaisilta. Jyvälle mentoroinnista -koulutus sisältää kolme koulutuskertaa. Koulutuspäivät ovat 5.10., 9.11. ja 14.12.

 

Lue lisää koulutuksista verkkosivuilta.

 

 

Lisätietoja koulutuksista 

Ohjelma- ja viestintäpäällikkö Tiina Pyky, tiina.pyky@nuortenystavat.fi, 044 734 1546 (Oman osaamisen viestintä)
Ohjelmakoordinaattori Anu Lappalainen, anu.lappalainen@nuortenystavat.fi, 044 746 2106 (Sujuvasti järjestötyössä ja Jyvälle mentoroinnista)
Ohjelmakoordinaattori Ira Mattila, ira.mattila@nuortenystavat.fi, 044 744 3567 (Sujuvasti järjestötyössä ja Jyvälle mentoroinnista)