Paikka auki -työ näytti oman suunnan

Tarinat | 18.6.2024

Reilu vuosi sitten sain kuulla, että olin tullut valituksi Kuuloliittoon Paikka auki -työntekijäksi. Olin jo tovin hakenut suuntaa takaisin työelämään oltuani pitkään kotona lapsia hoitamassa. Perheen asioiden hoitaminen ja koronapandemia pidensivät työelämätaukoani, mikä taas teki työnhausta vaikeampaa. Lähdin siksi opiskelemaan lastenohjaajaksi.

Huomasin kuitenkin melko pian harjoitteluissa, että kuuloni on koetuksella. Ymmärsin, että minun on pidemmän päälle vaikea työskennellä täyttä työviikkoa esimerkiksi jossakin isossa päiväkodissa. Koin, että joudun ottamaan taas askeleen toiseen suuntaan ja miettimään myös työssä jaksamista. Näin juuri noihin aikoihin verkossa Kuuloliiton työpaikkailmoituksen, jossa etsittiin Paikka auki -työntekijää järjestöassistentin työhön. Paikka vaikutti mielenkiintoiselta ja päätin hakea sitä. Olin todella onnekas saadessani työpaikan.

Monipuolisia työtehtäviä

Aloitin Kuuloliitossa viime kesäkuussa. Pääsin rauhassa, työkaverien tuella, opettelemaan esimerkiksi julkaisujärjestelmän käyttöä. Ensimmäisiä tehtäviäni oli auttaa kuuloautokiertueen majoitusten varaamisessa ja päivittää kuuloautotapahtumia verkkosivuille. Kesällä Kuuloliiton toimistolla oli tavallista rauhallisempaa ja kuuloautojuttujen lisäksi ehdin tuolloin järjestää myös arkistoa. Samalla pääsin tutustumaan Kuuloliiton historiaan.

Kun syksyn toiminnot käynnistyivät, pääsin oikolukemaan esitteitä ja Kuuloviesti-lehteä sekä avustamaan tapahtumien järjestelyissä. Liittokokouksen järjestelyihin osallistuminen oli mielenkiintoista, samoin henkilöstön kehittämispäivien järjestäminen. Pääsin myös osallistumaan useiden eri järjestöjen yhteisen perheiden pikkujoulun järjestämiseen.

Talvi vaihtui kevääksi kuin varkain. Sain edelleen avustaa viestinnän ja hallinnon tehtävissä ja pääsin jälleen järjestämään henkilöstön kehittämispäiviä. Perheen sairastelut kuormittivat kevätkaudella jonkin verran, mutta niistäkin selvittiin.

Työ palautti rutiinit arkeen

Yhteenvetona voin todeta, että parasta Paikka auki -työssä olivat mukavat ja auttavaiset työkaverit. Kuuloliitossa pääsin takaisin työelämän rutiinien pariin, opin uusia asioita ja pääsin mukaan digiloikkaan. Juuri sitä olin kaivannutkin. Oli myös hienoa huomata, kuinka Kuuloliitto toimii kuulonsuojelun eteen ja kuulonkuntoutuksen vahvana tukena.

Omalla kohdallani Paikka auki -työn tavoitteet täyttyivät hyvin. Aloin keväällä hakea uutta työpaikkaa, joka vastaisi myös omia toiveitani. Kokemukseni ansioista olen nyt työllistynyt erääseen Kuuloliiton jäsenyhdistykseen ja koen, että Paikka auki -työ oli se väylä, jota tarvitsin selkeyttääkseni suuntaani.

 

Kati Karvinen

järjestösihteeri, SANY ry

Artikkelin kuva: Maija Makkonen